Blog

girl-1403418_1280

OLAPLEX BEHANDELING

Door intensieve kleurbehandelingen zoals blonderen en lichter verven, raakt het haar

en beschadigd.

Maar ook andere externe factoren kunnen het haar beschadigen en poreus maken, deze factoren zijn:

– Permanenten

– Straighten

– Te vaak en te heet fohnen

– Het te vaak gebruiken van de stijltang of krultang

– Maar ook zon en zeewater kunnen het haar ernstig beschadigen.

Deze schade uit zich in het ernstig zwak/futloos worden van het haar.

Haarkleuren worden sneller dof, er ontstaan gespleten punten en het haar voelt droog aan.

In het ergste geval breekt het haar zelfs af!

WAARDOOR ONTSTAAT DEZE SCHADE?

Deze schade ontstaat doordat er bepaalde verbindingen in het haar verbroken worden tijdens deze processen, de zogenaamde zwavelbruggen. Deze verbindingen bepalen de stevigheid van je haar. Wanneer deze verbindingen beschadigd raken, wordt je haar dus zwakker

Poreuze Beschadigt Haar Herstel Je met Olaplex.

De Olaplex behandeling repareert de verbroken zwavelbruggen, iets wat nog geen enkel ander product voor elkaar heeft gekregen zonder toevoeging van oliën of siliconen, die het haar dan weer zwaarder en slapper zouden maken. Bijkomend groot voordeel is dat het herstel door de Olaplex behandeling blijvend is!

OLAPLEX BEHANDELINGEN

-Olaplex kan op 2 manieren gebruikt worden.

-Je kunt een Olaplex herstelbehandeling laten doen.

Bij de Olaplex behandeling voegen we het Olaplex ingredient toe aan de behandeling. We kunnen de Olaplex behandeling toevoegen aan al  kleur- en uitgroeibehandelingen, Blondering,highlight technieken, permanent behandelingen en als aparte behandeling bij extreem beschadigd haar. je haar word beschermd en de kwaliteit zelfs verbeterd. Kortom een wondermiddel dat we toe kunnen passen bij je haarbehandeling

Ook de houdbaarheid van bijv. roodtinten, is aanzienlijk langer!

Na het uitspoelen van jouw kleurbehandeling krijg kan je een nabehandeling nemen die 10 minuten mag inwerken.

Voor thuisgebruik kun je Olaplex Hair Perfector No.3 gebruiken, waar je 1 keer per week jouw haren zelf mee verzorgt.

deze behandeling

wanneer je thuis jouw haren weer in model gaat brengen met een föhn of stijltang, kun je jouw zwavelbruggen weer beschadigen.

Dit voorkom je met Olaplex Hair Perfector No. 3

Wil je nog meer weten hoe je poreuze beschadigde haren kunt herstellen met Olaplex,

Haaruitval/vitamine

 

1. Zijn vitamines belangrijk om haaruitval tegen te gaan of te verminderen?

Een gevarieerd, gezond voedingspatroon is goed voor uw lichaam. Ook uw haargroei is gebaat bij mineralen en vitamines. Haaruitval kan soms een gebrek aan bepaalde vitamines en/of ijzer als oorzaak hebben. Het is belangrijk om dagelijks de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen, vitamines en minderalen binnen te krijgen. Hierdoor kunnen bepaalde vormen van haaruitval worden verminderd en behandeld.

 

2. Kan haaruitval door vitaminegebrek veroorzaakt worden?

Ondanks het feit dat vitaminegebrek regelmatig voorkomt, is het niet vaak echt de oorzaak van overmatige, aanhoudende haaruitval. Als er sprake is van haaruitval door vitaminegebrek, is het gebrek vaak vrij ernstig en uit dit zich niet alleen in haarverlies, maar heeft u doorgaans ook last van andere verschijnselen.

 

3. Hoe weet ik of ik ijzertekort heb?

IJzer is van onmisbare waarde voor het haargroeiproces. Een ijzertekort kan, indien dit tekort langdurig aanhoudt, leiden tot broos haar en haarverlies. Door middel van een bloedonderzoek kan een eventueel ijzertekort eenvoudig worden aangetoond. Met name vegetariërs, veganisten en mensen die recent veel bloed hebben verloren, zijn gevoelig voor een gebrek aan ijzer. Vaak wordt dan een voorschrift voor een ijzersupplement gegeven. Als u echter gevarieerd eet, dan krijgt u doorgaans voldoende ijzer binnen. Een ijzertekort kan ook ontstaan door een slechte opname van ijzer. Dit kan onder andere door de schildklier komen.

 

4. Wat is Biotine en hoe helpt het haaruitval te verminderen?

Vitamine B8, zoals Biotine ook wel wordt genoemd, is een belangrijke vitamine met een grote invloed op het haargroeiproces. U heeft vitamine B8 nodig om uw haar gezond te houden. Naast de verzorging van uw haar is Biotine ook onmisbaar voor het onderhoud van zowel uw hoofdhuid als de nagels. Vitamine B8 zit in veel dagelijkse voedingsmiddelen zoals noten, pinda’s, melk, eieren en sojaproducten.

 

5. Welke vitamines zijn belangrijk voor een gezonde haargroei?

Het haargroeiproces is gevoelig voor verschillende interne en externe veranderingen. Wees daarom consequent met uw voedingspatroon. Eet gevarieerd en gezond, met daarbij voldoende afwisseling uit de verschillende voedingsschijven. Haaruitval kan verminderd worden door voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Belangrijke vitamines en mineralen zijn onder meer: vitamine A, vitamine B-complex, vitamine C, vitamine E, ijzer, zink en Biotine.

 

6. Ik heb gehoord dat Selenium belangrijk is, klopt dit?

Een tekort aan het mineraal Selenium kan uw haar broos maken en uiteindelijk leiden tot haaruitval. Selenium is een mineraal dat uw lichaam ondersteunt bij onder andere het verwerken van proteïnen. Als u weet dat haar voornamelijk uit proteïnen bestaat, dan is het logisch dat een Selenium tekort niet bevorderlijk is voor de haargroei. Veel voedingsmiddelen bevatten kleine hoeveelheden Selenium. Het zijn met name schelpdieren en vis die rijk aan Selenium zijn.

 

7. Is vitamine C gebruiken een goed idee om haaruitval te verminderen?

Vitamine C is onmisbaar voor verschillende lichaamsfuncties. Deze vitamine werkt als een antioxidant en gaat niet alleen haarverlies, maar ook grijze haren tegen. Vitamine C is een vitamine die voorkomt in een groot aantal voedingsproducten. U kunt de haargroei bevorderen door voldoende vitamine C te eten. De vitamine zit onder ander in fruitsoorten als kiwi’s, sinaasappels, grapefruits en aardbeien. Groenten zoals broccoli, spruitjes en boerenkool zijn eveneens bekend als ware vitamine C ‘bommen’. Krijgt u onvoldoende vitamine C binnen? Supplementen zijn in diverse vormen verkrijgbaar.

 

8. Ik eet dagelijks gevarieerd en krijg de nodige vitamines en mineralen binnen. Kan ik toch een voedingssupplement nemen om haaruitval tegen te gaan?

Als u geen vitamine- en/of ijzergebrek heeft, laat u dan altijd adviseren door een arts als u overweegt extra voedingssupplementen te gebruiken. Vitaminepreparaten en voedingssupplementen zijn in sommige gevallen overbodig. Een teveel aan vitamines en mineralen is immers ook niet gezond.

 

9. Heb ik altijd vitaminetekort als mijn haar uitvalt?

Nee, haaruitval heeft uiteenlopende oorzaken. Zelden is alleen een gebrek aan bepaalde vitamines de oorzaak van overmatige haaruitval. Om de geschikte behandeling te kunnen starten, is het altijd aan te raden om de oorzaak van uw haaruitval vast te laten stellen. Uw huisarts kan u hierbij van dienst zijn. Zeker als u bekend bent met het gebruik van bepaalde medicatie, huid- en haaraandoeningen is het onwaarschijnlijk dat uw haaruitval aan een vitaminetekort te wijten is.

 

10. Wordt de conditie van mijn haar verbeterd door het gebruik van visolie?

Visolie bestaat onder andere uit gezonde omega-3 vetzuren. Omega 3 vetzuur voedt het haar, waardoor het gezonder wordt en gaat bovendien ontstekingen tegen, die soms tot haaruitval leiden. Omega-3 vetzuren zit in vis als sardines, tonijn, verse zalm, makreel en witte vis. Ook producten als hennepzaad, walnoten en eigeel bevatten omega-3. Houdt u niet van vis of krijgt u toch te weinig omega-3 binnen? Als aanvulling kunt u visolie gebruiken of een voedingssupplement waarin omega-3 verwerkt is.

 

11. Kunnen mannen en vrouwen last hebben van haaruitval door een vitaminetekort?

Ja, een vitaminetekort kan zowel mannen als vrouwen overkomen. In de meeste gevallen is een aanpassing van het dagelijkse voedingspatroon voldoende om het tekort op te lossen. Andere mensen hebben langdurig aanvullende vitaminesupplementen nodig. Als het vitaminetekort door middel van een bloedonderzoek wordt vastgesteld, kan uw behandelend arts de nodige vitamines voorschrijven.

 

12. Is haaruitval door een tekort aan vitamines tijdelijk?

In de meeste gevallen herstelt de haargroei zich vanzelf op het moment dat het tekort wordt aangevuld. U zult zien dat de haargroei zich na een tijdje herstelt en uw haardos er weer gezond uitziet. Dit is echter niet bij iedereen het geval. Soms kan de haaruitval langdurig aanhouden, waardoor mannen en vrouwen zich richten op eventuele andere behandelingen die het haarverlies verminderen.

 

13. Wat moet ik nog meer weten over haaruitval en vitamines?

Zeker als u er een gezond en afwisselend voedingspatroon op na houdt, is de kans erg klein dat u te maken krijgt met haaruitval als gevolg van een vitaminegebrek. Laat bij overmatige haaruitval de oorzaak door uw huisarts of dermatoloog vaststellen. Door dit te doen, kunt op effectieve wijze de juiste behandeling aanvangen. Uw arts kan u hierbij adviseren.

 

Reacties zijn gesloten.